Hanna and Goliath leder webbinarium om barnets rättigheter och digitalisering 11 november
Facebook, Instagram, WhatsApp, Discord, Snapchat, Tiktok, Mängden av sociala plattformar där barn och unga kan umgås med varandra är oändlig. Nätet finns nästan överallt och är tillgängligt hela tiden. I skolan, på bussen, hemma. Men vad gör barn och unga på sina mobiler, datorer och läsplattor och hur mår de?

I den årliga studien Svenskarna och internet (SOI) uppgav 94 procent av alla 13-åringar att de använder internet dagligen.

Med en pågående global pandemi har digitaliseringstakten i samhället ökat ytterligare. Det innebär fler möjligheter men också nya utmaningar. Sociala skyddsnät försvinner och påverkas när skolor övergår till digital undervisning och fritidssysselsättningar pausas. Hur hanterar vi detta och hur skapar vi nya skyddsnät som fungerar i en digital tid?

Den 11 oktober leder Hanna and Goliaths grundare Hanna Gerdes webbinariet  ”Barn och unga i det digitala – hur säkrar vi välmående och innovationskraft?” Läs mer här.

Medverkande:

Pernilla Baralt, UNICEF Sverige

Cem Celepli Atci, Snaptive

Maja Frankel, Stiftelsen Friends

Siri Helle Psykolog, författare och föreläsare

Moderator:

Hanna Gerdes