Hanna and Goliath leder återträff för prisbelönt ledarskapsprogram den 1-2 juni

Helgen den 1-2 juni samlas Sveriges första interreligiösa ledar- och mentorprogram för kvinnor för återträff. Under åren 2016-2023 har Hanna and Goliath processlett sju omgångar av detta mentor- och ledarskapsprogram riktat till kvinnor inom trossamfund. Drygt 100 kvinnor från ett 4..

Läs mer...
Ledarskapsprogram, Mentorprogram
Läs mer...

Hanna and Goliath fortbildar om diskrimineringslagen hos Arbetsgivaralliansen den 23 maj

Den 23 maj är Hanna and Goliaths grundare Hanna Gerdes inbjuden för att hålla en heldagsfortbildning med HR-nätverket hos Arbetsgivaralliansen om diskrimineringslagen. Arbetsgivaralliansen är en fristående arbetsgivarorganisation för ideella och idéburna organisationer.Läs mer...

Föreläsning, Utbildning, Workshop
Läs mer...

Hanna Gerdes inbjuden för att möta lärare och elever i egenskap av Raoul Wallenberg finalist 2024

Bild: Yusuf Hussein Raoul Wallenberg Academy arbetar även varje år med projektet Kuben. Kubmetoden består av 30 svarta kuber i stål, en för varje mänsklig rättighet, som skickas till utvalda skolor runt om i Sverige och utomlands. Genom metoden får skolor stöd med att arbeta str..

Läs mer...
Pris och utmärkelser
Läs mer...

Hanna Gerdes slutfinalist till Raoul Wallenbergpriset 2024

Bild: Yusuf Hussein Varje år delas Raoul Wallenbergpriset ut på Raoul Wallenbergs dag, den 27:e augusti. Priset går till en person som arbetar i Sverige i Raoul Wallenbergs anda, främst genom kunskapshöjande insatser riktade till barn och unga i syfte att motverka rasism, diskriminering..

Läs mer...
Pris och utmärkelser
Läs mer...

Hanna Gerdes fortbildar om diskrimineringslagen hos SVT den 24 april

Den 24 april är Hanna and Goliath grundare Hanna Gerdes inbjuden för att fortbilda chefer på Sveriges Television om diskrimineringslagen och rekrytering. Fokus för fortbildningen är: Läs mer...

Föreläsning, Utbildning, Workshop
Läs mer...

Hanna Gerdes fortbildar om diskrimineringlagen hos SVT den 15 april

Den 15 april är Hanna and Goliath grundare Hanna Gerdes inbjuden för att fortbilda chefer på Sveriges Television om diskrimineringslagen och rekrytering. Fokus för fortbildningen är: Läs mer...

Föreläsning, Utbildning, Workshop
Läs mer...

Hanna håller heldagsutbildning om demokrati och mänskliga rättigheter för bibliotek den 12 april

Den 12 april ordnar biblioteksutveckling i Kalmar, Östergötland och Blekinge Kronoberg tillsammans en heldagsutbildning för att sätta fokus på biblioteken som en mötesplatser som är tillgängliga för alla och  bibliotekens viktiga demokratiska uppdrag enligt bibliotekslagen. Syftet med..

Läs mer...
Föreläsning, Utbildning, Workshop
Läs mer...

Ny rapport baserad på barns egna röster om livet på nätet skriven av Hanna Gerdes

När frågade du sist ett barn i din närhet ”Hur var det på nätet idag?” Barns vardag och verklighet i Sverige är idag i stor utsträckning digital. Mängden av sociala plattformar där barn kan umgås och inhämta information är oändlig. Den digitala miljön är ovärderlig för att ..

Läs mer...
bok, Rapport, Skrift
Läs mer...

Hanna Gerdes släpper ny frågesport om jämställdhet den 8 Mars

Den internationella kvinnodagen till ära lanseras sprillans nya JämQuiz Jämställdhet 2024! Gör gärna frågesporten nedan, testa dina kunskaper & dela gärna vidare till andra! För 7 år sedan startade Hanna Gerdes tillsammans med en kollega JämQuiz. Tanken är att bistå med en k..

Läs mer...
Frågesport, metod
Läs mer...

Hanna Gerdes föreläser om diskrimineringslagen hos Stockholms Dövas Förening den 26 januari

Föreställ dig att du blir fast i en hiss. Du ringer på nödknappen men du vet inte om den funkar och om det är någon som hör ditt nödrop. Du hör själv inte nödsignalen och tiden går utan att någon verkar komma. I hissen finns en högtalare. Du ser att lampan bredvid blinkar rött me..

Läs mer...
Föreläsning, Utbildning, Workshop
Läs mer...