Hanna and Goliath intervjuas i tidningen EXPO

Hanna and Goliath intervjuas i tidningen EXPO

I det senaste numret av tidningen EXPO intervjuas Hanna and Goliaths grundare Hanna Gerdes om sitt arbete och verksamhet.

”Fler och fler upptäcker att de måste eller behöver bli bättre på att förstå vad lagen faktiskt säger. Och Hanna tror på just det. Att luta sig mot lagen. Istället för att bara tycka hela tiden.
– Jag upplever att samhället skulle man bra av ökad kunskap kring rättsstatens grundläggande principer och de ramar som finns. Det tror jag att vi alla skulle må bättre av. Om vi nu har väldigt starka känslor kring exempelvis religionsfrihet, då är det bra om vi först börja läsa på vad religionsfrihet innebär, vad säger egentligen Europakonventionen?

– Lika viktigt som det är att i mitt jobb beskriva vad som är diskriminering, lika viktigt är det att förklara vad som inte är diskriminering. Vi lever i en tid när vi använder ord som kränkt och diskriminerad lite hur som helst.

Det finns ett ökat sug ute i landet efter Hannas kunskap. ”Det syns verkligen”, säger hon. Kanske är det en reaktion på vad som händer i omvärlden.

För något har hänt. Det blåser nya politiska vindar.

Och de mänskliga rättigheterna har hamnat i skottlinjen.”

Vill du läsa hela artikeln? Köp EXPO i pressbyrån eller skaffa en prenumeration här. 

Shares