Hanna and Goliath modererar på MR-dagarna

Den 9-11 november 2017 äger Nordens största forum för mänskliga rättigheter rum i Jönköping – MR-dagarna. Hanna and Goliath medverkar under evenemanget som moderator.

MR-dagarna, har funnits sedan år 2000 och är en mötesplats för praktiker, forskare, myndigheter, politiker och ideellt engagerade som arbetar med eller vill lära mer om mänskliga rättigheter. MR-dagarna har ofta runt 3 000 – 4 000 besökare och över 150 olika organisationer ordnar program och ställer ut.

 

Anticorruption and human rights 10 nov 2017

I år besök MR-dagarna av Thuli Madonsela – vinnaren av Transparency Internationals integritetspris, årets afrikanska person enligt Forbes och en av världens 100 mest inflytelserika personer enligt Times Magazine. Thuli har Sydafrikas fd Public Protector och är känd för att bland annat ha avslöjat president Jacob Zumas korruptionsaffärer.

Thuli deltar tillsammans med Morten Kjareum, direktör för Raoul Wallenberg institutet och Martin Ängeby, generalsekreterare för SILC i ett samtal om antikorruption och mänskliga rättigheter. Hanna and Goliath ser fram emot att moderera detta samtal som man kan läsa mer om här.

 ”Finns det glastak även i himlen” 10 nov 2017

I svensk media beskrivs ofta trossamfund som en institution som motarbetar jämställdhet mellan män och kvinnor. Men stämmer detta påstående och om ja – är det verkligen så enkelt? Är trossamfund inte också en plats där kvinnor kan växa och ta plats? Hanna and Goliath ser fram emot att moderera detta samtal om   jämställdhet, systerskap och maktstrukturer inom trossamfunden.

Panelen består av:

Jakob Olofsgård, kulturkrönikör Jönköpingposten och pastor

Karin Wiborn, generalsekreterare Sveriges Kristna Råd

Noor Maki, deltagare i Sveriges första interreligiösa mentorskapsprogrammet för kvinnor

Susanne Wigorts Yngvesson, docent och lektor THS

Anna Svensson, deltagare i Sveriges första interreligiösa mentorskapsprogrammet för kvinnor

 

 

Shares