Hanna Gerdes är vinnare av 2018 års Diversity Index Awards

pris

Den 24 oktober mottog Hanna and Goliaths grundare Hanna Gerdes priset Diversity Index Awards 2018 vid en ceremoni i Malmös stadshus,

Priset är en utmärkelse som delas ut för  sjätte året i rad till förebilder som arbetar för ett enat Sverige. Priset är dedikerat till en person, företag eller organisation som har agerat tydligt och bestämt för att lyfta en individ eller en grupp för att stärka mångfald, tolerans och rättvisa. Det kan vara en unik handling, ett initiativ eller en trend som skapar en positiv förändring i vårt samhället.

Priset är politisk och religiös obunden ochjuryn består av representanter från näringsliv, forskning, media, innovation och samhällsentreprenörer.

Hanna Gerdes erhöll priset för sitt arbete med mänskliga rättigheter i allmänhet och sitt arbete med Sveriges första interreligiösa program för kvinnor i synnerhet.

Juryns motivering lyder.

”Genom sitt arbete med Sveriges första interreligiösa ledarskaps- och mentorsprogram för kvinnor fokuserar hon på att höja kunskapen kring ämnet och öka respekten för mänskliga rättigheter. Genom programmet skapar hon möten över trosgränser och med fokus på det kvinnorna har gemensamt snarare än det som skiljer åt. Det är genom att förändra konservativa strukturer inifrån och stärka kvinnors rättigheter på bred front som årets vinnare jobbar.”

Läs mer om priset här.

 

Shares